Walkways4u

Jakie były oczekiwania klienta?

Ambitne:

  • Inwestycja, która natychmiast zacznie na siebie pracować
  • Całkiem nowy, atrakcyjny i przyciągający uwagę wygląd centrum
  • Solidna i trwała konstrukcja na wiele lat

Precyzyjne:

Konstrukcja ma prowadzić i zachęcać klientów do odwiedzenia nowootwartej restauracji usytuowanej na tyłach centrum.

Jakie zastaliśmy warunki terenowe?

Centrum położone jest na malowniczym, ale niezwykle utrudniającym prace budowlane pagórku, o różnicy poziomów 3,6 metra!!!. Imponujący końcowy rezultat, który udało się ostatecznie osiągnąć, to zasługa wieloletniego doświadczenia naszego zespołu.

Jakie rozwiązanie zaproponowaliśmy?

Efektowną konstrukcję składającą się z kilku zadaszonych, umieszczonych na różnych poziomach, ale precyzyjnie dopasowanych i połączonych ze sobą pasaży przeznaczonych do ekspozycji roślin i produktów. W rezultacie powstał swoisty labirynt zadaszonej przestrzeni zewnętrznej, zachęcającej klientów do dłuższego pobytu i zakupów.

Jak, kiedy,jak długo?

Prace, które rozpoczęły się od wykopów, wyrównania terenu, poprzez proces budowy do finałowego wyniku, zajęły nie więcej jak 4 tygodnie Bardzo ważne było to aby w czasie budowy centrum mogło normalnie funkcjonować, szczególnie że prace toczyły się bezpośrednio przed Wielkanocą, i związanym z nią wzmożonym zainteresowaniem zakupowym konsumentów.

Rezultat...

Ostatecznym rezultatem jest solidna, mająca wiele zastosowań i atrakcyjna konstrukcja, która już zaczęła się zwracać, sadząc po zadowolonych twarzach właściciela i jego zespołu.