Walkways4u

(Centrum Ogrodowe)

Jakie były potrzeby klienta?

Podstawowym celem było zwiększenie sprzedaży poprzez zadaszenie i udoskonalenie zewnętrznej przestrzeni handlowej. Konstrukcja miała zapewniać ochronę roślinom, a także komfort zakupów konsumentom, nawet w deszczowe, jesienne dni.

Zadaszenie doskonale spełniło swoją funkcję w czasie przedświątecznym, kiedy to francuskie centra ogrodowe pękają w szwach. Klientowi zależało na czasie i nieprzerwanej pracy centrum ogrodowego w trakcie prac konstrukcyjnych.

Les Buissonnets, Francja

Jakie zaproponowaliśmy rozwiązanie?

le-buiss-render-mini

Wznieśliśmy sześć imponujących, zadaszonych pasaży powiększając przestrzeń sprzedaży o 850 m kw. i tym samym gwarantując całoroczną ochronę towarów oraz zachęcając konsumentów do wydłużonych zakupów. Teraz mogą przemieszczać się po centrum i wybierać spośród wyeksponowanych produktów niezależnie od pogody.

Jak, kiedy, jak długo?

Prace zajęły 5 tygodni poczynając od prac ziemnych, aż do końcowego rezultatu, przy zaangażowaniu czterech oddanych, wysoce efektywnych i doświadczonych pracowników. Pracowaliśmy w ekstremalnych warunkach (Grudzień 2008 / Styczeń 2009), z opadami śniegu i przy wysokim mrozie.

Rezultat...

Les Buissonnets, France

Imponująca konstrukcja o powierzchni 850 m kw. dodatkowej zadaszonej, całorocznej przestrzeni zewnętrznej chroniącej towary i konsumentów.




Po sześciu miesiącach...

W czasie zwyczajowej wizytacji u klienta po pół roku od zakończenia prac dowiedzieliśmy się, że nowa zadaszona powierzchnia handlowa przyniosła wzrost obrotów centrum ogrodowego o 35%.

 

Les Buissonnets, France buiss02-popup buiss03-popup buiss04-popup
buiss06-popup buiss07-popup buiss08-popup
buiss09-popup buiss11-popup buiss12-popup buiss10-popup